Asociația ARESEL este partenerul din Romania pentru proiectul Erasmus „SOSUSK”!
COD PROIECT: 2021-1-EL02-KA220-YOU-000029015
Proiectul “SOSUSK” (Nr de proiect – 2021-1-EL02-KA220-YOU-000029015) este menit să facă față provocării esențiale de a mobiliza o populație transnațională de tineri europeni, nici angajati, nici incadrati in sistem educațional sau de formare (NEETs), oferindu-le abilități și competențe de antreprenoriat social și ecologic: scopul este de a le ușura potrivirea cu oportunități durabile pentru angajare sau pentru a lucra pe cont propriu.
Proiectul, cu acțiunile, rezultatele și realizările sale, este menit să atingă obiectivele de bază și fundamentale, în actualizarea abilităților și competențelor tinerilor, permițându-le să se angajeze într-un dialog cu diverse părți interesate pentru a explora posibile soluții pentru crearea de întreprinderi durabile din punct de vedere economic, social și ecologic.
Parteneriatul SOSUSK crede cu fermitate că, in special în vremurile grele de astazi, investițiile în crearea de locuri de muncă decente în sectoarele antreprenoriatului verde și social, precum și în oportunitățile de educație și formare digitală pentru tineri, vor contribui la dezvoltarea unor locuri de munca mai prospere și la societăţi mai stabile. În acest scop, parteneriatul va lucra la oportunități inovatoare de învățare și de formare, care doresc să împuternicească ─ într-un mod incluziv ─ o mare rețea de NEETs, organizații de tineret și servicii de carieră si de ocupare de forta de munca. Cu scopul final de a scoate în evidență și de a spori talentele antreprenoriale ale NEETs din Europa.
Grupul țintă al proiectului se adresează NEET-urilor, tinerilor șomeri cu calificare scăzută, inclusiv celor cu origini migrante, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, lucrătorilor de tineret, nou-veniți în sectorul ONG-urilor, voluntarilor, tinerilor lideri, care sunt interesați de antreprenoriat ecologic și social și dezvoltarea comunității locale. Grupul țintă menționat mai sus va juca rolul cheie al proiectului și din România.
PR1 - CULEGEREA ȘI ANALIZA DE BUNE PRACTICI PRIVIND METODE INOVATIVE DE ÎNVĂȚARE DIGITALĂ PENTRU ANTREPRENORIAT VERDE ȘI SOCIAL
„Bunele practici” selectate vor fi rezumate și clasificate în funcție de tematică. Fiecare partener al consorțiului de proiect va colecta constatările regionale naționale/internaționale și va întocmi un raport. Acestea vor fi ulterior trimise liderului, care va lua legătura cu coordonatorii de proiect respectivi pentru a discuta despre procedurile ulterioare. Scopul principal al raportului este de a servi consorțiului de proiect ca bază pentru conținutul platformei. Totuși, acesta va fi disponibil public în timpul evenimentelor de promovare pentru a oferi noilor proiecte antreprenoriale idei de îmbunătățire și pentru a declanșa procesul de gândire creativă.
PR 2 - SET DE INSTRUMENTE E-LEARNING PENTRU ANTREPRENORIAT VERDE ȘI SOCIAL
Un set de instrumente e-learning va avea scopul de a oferi un cadru practic pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale specifice. Setul de instrumente e-learning își propune să încorporeze metode inovatoare de învățare digitală în procesul de învățare, care vor fi extrem de utile, oferind oportunitatea grupului țintă de a-și promova abilitățile și creșterea economică cu impact pozitiv asupra societății, mediului și economiei. Setul de instrumente e-learning va introduce contribuții din politicile din întreaga Europă și va acoperi un spectru larg de exemple de diferite tipuri de inițiative de antreprenoriat social și ecologic.
PR 3 – “PROGRAM DE ACCELERARE” BAZAT PE WEB
Programul de dezvoltare/accelerare bazat pe web este o platformă de educație interactivă pentru antreprenorii sociali și ecologici în stadiu incipient. Această platformă web va include toate modulele setului de instrumente de e-learning privind formatul digital, definiții ale antreprenoriatului social și ecologic, linii directoare privind modul de înființare a unei întreprinderi, precum și informații despre proiect și rezultatele acestuia.
Programul de accelerare bazat pe web va fi implementat/testat în timpul atelierelor din fiecare țară parteneră. Ultimele Activități ale PR3 vor consta în finalizarea caracteristicilor programului de accelerare bazat pe web prin traducerea conținutului principal al platformei din engleză în toate limbile nationale partenere. Platforma web va reuni expertiza, cunoștințele și cele mai bune practici, va promova colaborările între grupurile țintă, va crea o rețea socială pentru schimbul de idei și va ajuta tinerii să facă primul pas în lumea antreprenoriatului social. Tinerii vor putea căuta materiale pentru a-și spori cunoștințele pe această temă și vor putea cere sprijin pentru a-și conduce propria întreprindere socială.
Aveti nevoie de mai multe informați?
Pentru mai multe informații legate de materialul nostru de diseminare, nu ezitați să accesați site-ul oficial SOSUSK la acest link: https://sosuskproject.eu/index.php/dissemination/. Acolo puteți găsi materialul promoțional în limba română pentru a fi descărcat gratuit, împreună cu toate ultimele noastre buletine informative.
Pagini web și social media ale proiectului